Semestern avslutades igår med en skogspromenad, för att plocka smultron, och en rabarberkola för att sätta lite extra piff på glassen. Receptet på rabarberkolan hittade jag i Susannes skafferi, där jag hittat en hel del annat gott tidigare, t ex en kladdkakstårta.
Smultron är det gott om nu i skogens skafferi, glömmer lätt bort att det har mycket gott att erbjuda så här års. Två stora koppar med bär fick vi med oss hem.
Och receptet på rabarberkolan kommer här...
Rabarberkola
250 g rabarber, i bitar
1 dl sirap
0,5 dl socker
1 kanelstång
Gör så här
Koka alla ingredienser 15 minuter tills det tjocknat
Låt svalna
Häll på burkar
Förvara i kyl och värm gärna vid servering
Kanelstången går att byta ut mot 0,5 vaniljstång, urskrapad, eller 0,5 tsk stött kardemumma
Kan ju va kul att exempelvis snygga till sina kakburkar, syltburkar eller saftflaskor.
Klicka här om du vill kika
http://www.dansukker.se/se/inspiration/sylta-och-safta/etikettmaskinen.aspx
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar