Raggmunksvåfflor
8 st
1 dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl
1 tsk salt
2 tsk bakpulver
4 dl mjölk
2 ägg
600 g potatis
150 g morot
Till gräddning
Smör
Till servering
Stekt fläsk
Lingonsylt
Gör så här
Blanda samman mjöl, salt och bakpulver i en bunke
Vispa ner mjölken, lite åt gången
Vispa ner äggen
Skala och finriv morot och potatis, och
blanda ner i smeten
Värm våffeljärnet
Pensla med lite smör
Häll en skopa smet i järnet
Grädda och lossa försiktigt våfflan från järnets övre sida
Åh, va gott med raggmunk! sist jag åt det var när pojkarna var små, då gillade dom det. Annat ljud i skällan nu...
SvaraRaderaTrevlig första advent!
Gör lite smet med potatis till dig, och grädda våfflor av resten av smeten utan potatis till grabbarna, så blir alla nöjda och glada :)Trevlig advent till dig med!
RaderaHärligt att du testade! Som sagt, bra tips är värda att spridas! :)
SvaraRaderaEn fin adventshelg till dig, kramizar!
Absolut! Trevlig första advent till er! Kram
Radera