lördag 29 november 2014

Raggmunk i våffeljärn

Livsnjutarna ser verkligen till att njuta av livet, varför ödsla tid på onödigt krångel? Naturligtvis gräddar man raggmunken i våffeljärnetinget kladd, inget os och jämnt gräddade. Funkar kanon!

Raggmunksvåfflor
8 st

1 dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl
1 tsk salt 
2 tsk bakpulver
4 dl mjölk
2 ägg
600 g potatis
150 g morot

Till gräddning
Smör

Till servering
Stekt fläsk
Lingonsylt

Gör så här
Blanda samman mjöl, salt och bakpulver i en bunke
Vispa ner mjölken, lite åt gången
Vispa ner äggen
Skala och finriv morot och potatis, och 
blanda ner i smeten
Värm våffeljärnet
Pensla med lite smör
Häll en skopa smet i järnet
Grädda och lossa försiktigt våfflan från järnets övre sida



4 kommentarer:

  1. Åh, va gott med raggmunk! sist jag åt det var när pojkarna var små, då gillade dom det. Annat ljud i skällan nu...
    Trevlig första advent!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Gör lite smet med potatis till dig, och grädda våfflor av resten av smeten utan potatis till grabbarna, så blir alla nöjda och glada :)Trevlig advent till dig med!

      Radera
  2. Härligt att du testade! Som sagt, bra tips är värda att spridas! :)
    En fin adventshelg till dig, kramizar!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Absolut! Trevlig första advent till er! Kram

      Radera