Välkommen!

lördag 21 januari 2017

Rice krispies-pavlova med smörkräm och bär



Dottern fyller år inom kort och en av gratulanterna som kommer är glutenintolerant så därför testade jag att baka dessa läckerheter idag. 
Tänkte att alla gästerna, glutenintolerant eller inte, får en varsin istället för tårta.
Jag gjorde fyra stycken idag men de blev onödigt stora, så när det är skarpt läge kommer jag göra sex stycken av en sats och använda färska bär eller frukt. Frysta, tinade bär har en tendens att skapa rinniga mönster på grädden. 
Inte så snyggt, tycker jag.


4-6 stycken

2 äggvitor
1 dl strösocker
2 dl rice krispies
Smörkräm
2 äggulor
0,5 dl strösocker
0,5 msk maizena
1 dl vispgrädde
45 g smör
Garnering
2-3 dl vispgrädde
Hallon och blåbär

Gör så här
Vispa äggvitorna med socker till ett hårt skum
Vänd ner flingorna i marängen
Spritsa/bred ut marängen till 4-6 runda kakor på ett bakplåtspapper
Grädda i 125 grader i 60 minuter
Låt kallna på galler
Blanda äggulor, socker, grädde, maizena och smör i en kastrull
Låt sjuda på svag värme tills den tjocknar
Låt krämen svalna i kylen
Marängbakelsen går att förbereda en timme innan servering
Bred först på smörkrämen på marängerna och sedan den vispade grädden
Garnera med hallon och blåbär


Förslag på glutenfria tårtor hittar du HÄR och HÄR.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar