tisdag 14 mars 2017

Kikärtsburgare med het coleslaw


Bra recept ska man dela vidare...
och här kommer ett recept på goda kikärtsburgare av Jamie Oliver som Tove i Toves kök var hygglig och delade med sig av. 
Kanske inte några burgare man lägger på grillen, pga av ganska lös smet, men i stekpannan blir de kanoners.


Kikärtsburgare
4-8 st

1 burk/tetra kikärtor
1 stor burk majs
1 vitlöksklyfta
2 msk hackad persilja
3,5 msk vetemjöl
0,5 tsk salt
1 krm svartpeppar
0,5 tsk malen koriander
0,5 tsk malen spiskummin
0,5 tsk paprikapulver
Olja till stekning

Gör så här
Häll av spadet på kikärtorna, skölj dem väl och 
låt dem rinna av ordentligt
Häll av majsen och låt rinna av
Mixa ihop kikärtor och majs med resten av ingredienserna till en smet
Ställ smeten kallt i ca 30 minuter
Rulla smeten till bollar
Värm en stekpanna med olja på medelstark värme
Lägg i bollarna och tryck ut dem lätt till burgare
Stek i 5-7 minuter på varje sida
Hantera burgarna varsamt i pannan 
då de lätt faller isär innan de fått en ordentlig stekyta


Servera med het coleslaw.


Het coleslaw

400 g vitkål
1 stor morot
0,5 dl finstrimlad purjolök
1 dl matlagningsyoghurt
2 msk majonnäs
1 msk vitvinsvinäger
2 tsk het chilisås
1 tsk strösocker
0,5 tsk salt
1 krm svartpeppar

Gör så här
Skölj och strimla/grovriv kålen
Skala och grovriv moroten
Blanda kål, morot och purjolök
Rör ihop matlagningsyoghurt, majonnäs, vinäger, chilisås, socker, salt och peppar och blanda med kålblandningen
Ställ kallt i minst 30 minuter innan servering
Håller 4-5 dagar i kylen

2 kommentarer:

  1. Kul att du också tyckte att de var goda trots att de var ganska svåra att steka :) Ha en bra dag! // Tove

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag tog i lite mer mjöl som du rekommenderade och tyckte de höll ihop riktigt bra :)

      Fin dag till dig med!
      Birgitta

      Radera