En lätt och pittabalanserande efterrätt
eller ett enkelt mellanmål.
Stekta kaneläpplen med päronkräm
4 portioner
Rostade pumpakärnor
1 dl pumpakärnor
1 tsk agavesirap
0,5 krm malen kardemumma
1 krm malen kanel
Stekta äpplen
3 äpplen
0,3 vaniljstång
1,5 tsk malen ingefära
1,5 tsk kanel
1 msk pressad citron
Smör till stekning
Päronkräm
2 mogna stora päron
0,3 vaniljstång
Gör så här
Häll pumpakärnorna i en medelvarm panna
och rosta dem i ca 15 minuter under omrörning
Tillsätt agavesirap och kryddor mot slutet
och rosta i ytterligare 3 minuter under omrörning
Ta från pannan och låt svalna
Skala, kärna ur och skiva äpplena tunt
Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna
Lägg äppelskivorna i en plastpåse
och tillsätt vaniljfrön, kryddor och pressad citron
Låt påsen vila i kylen i minst 15 minuter
Stek äpplena i smör i en stekpanna på medelvärme
i ca 10-15 minuter tills de blivit mjuka
Gör päronkrämen strax före servering
Skala päronen, kärna ur och skär i bitar
Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna
Mixa päron och vaniljfrön till en slät kräm
Fördela de stekta äpplena i 4 skålar/glas
Strö över det mesta av pumpakärnorna
Lägg på päronkrämen och avsluta med resten av pumpakärnorna
Recept av Janesh Vaidya
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar