torsdag 17 oktober 2019

Fruktig sallad med kryddpepparlax

   
Förra veckan lagade jag lingonlax.
Idag kryddade jag laxen med kryddpeppar och paprika.

4 portioner 

450 g lax
1,5 tsk malen kryddpeppar
1,5 tsk paprikapulver
3 krm salt
1 liten rödlök
saft och skal från 1 lime
3 burkar kokta svarta bönor, à 410 g
10 körsbärstomater
2 avokador
3 dl fryst och tinad mango i bitar
1 dl korianderblad
1 dl myntablad
1 pkt fetaost, à 150 g
 
 Gör så här
Om laxen är i en stor bit dela den i två för att förkorta tillagningstiden
Smörj in laxen med kryddpeppar, paprika och salt 
och lägg i en ugnsfast form
Baka laxen i ugnen
på 200 grader i cirka 15 minuter
Har du en termometer så kör tills innertemperaturen är 56 grader, 
då är laxen perfekt
Under tiden laxen är i ugnen, finhacka rödlöken
Lägg i en salladsskål och riv över limeskal och 
pressa över limesaft
Skölj bönorna i kallt vatten och lägg i skålen
Kvarta tomaterna och lägg i skålen
Dela avokadon i kuber och lägg i den och mangon
Finhacka örterna och lägg ner dem också
Blanda om
Smula över fetaosten och servera salladen med laxen


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar