onsdag 13 november 2019

Broccolibollar ugnsrostade rotfrukter och örtsås

Idag har turen kommit till Coops broccolibollar med ost och basilika från frysdisken. Mitt inlägg med deras ärtpuckar hittar man här.


Och ska jag betygsätta dem så får de 2 av 5 möjliga. Ett enkelt vegetariskt alternativ till vardags men jag tycker faktiskt att de var rätt smaklösa. Det var helt klart tillbehören som gjorde middagen idag, ugnsrostade rotfrukter och kall örtsås.

Ugnsrostade rotfrukter 

1 kg blandade rotfrukter 
( morötter, kålrot, palsternacka, rödbetor)
 3 msk rapsolja
1 tsk salt


Gör så här
Skala och klyfta alla grönsaker
Lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper och 
blanda med rapsolja och salt
Baka i ca 30 min på 200 grader varmluft
  

Kall örtsås

Blanda 4 msk majonnäs och 4 dl crème fraiche väl. 
Tillsätt 3 dl hackad persilja, dill och gräslök och 1 msk hackad färsk basilika. 
Smaka av med pressad citron, salt och svartpeppar.
 


Vill man göra sina egna broccolibollar från grunden 
delar Coop med sig av receptet här.
Och då har man ju möjligheten att smaka upp dem efter eget tycke och smak.

3 kommentarer:

  1. Och jag som tycker att de är så smidiga just pga att de inte är så kryddiga :) Funkar till allt och alla smaksättningar.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag kanske var lite väl hård som bara gav dem en 2:a, hade nog en dålig dag ;) men faktum är att jag tyckte att de varken smakade broccoli eller ost. Men med det utgångsläget så funkar de ju som du skriver till allt. Ett perfekt vardagsalternativ :)

      Radera
    2. Vid närmare eftertänke blev jsg också besviken första gången. Gillade då puckarna mer. Men över tid har det ändrats just för att dessa är så flexibla. Och jag upplever dem saftigare än de falafell jag hsr testat.

      Radera