onsdag 10 mars 2021

Hemmagjorda fiskbullar i gräddig citronsås

Ordet fiskbullar får ju inte smaklökarna att slå volter i munnen direkt, iallafall inte mina, men de här fiskbollarna är något helt annat. Mums, så goda de blev med den gräddiga citronsåsen till! Eftersom jag hade sallad kvar från gårdagens middag så fick det bli den till, men en vanlig blandad grönsallad med vinägrett skulle funka super.

 
400 g fryst torskfilé eller sej (tinad)
1 ägg
0,5 dl finhackad dill
0,5 dl riven gul lök
0,5 citron, finrivet skal
ca 0,75 tsk salt
Citrongräddsås
3 dl vatten
1 fiskbuljongtärning
3 dl grädde
0,5 citron, saften

Gör så här 
Finhacka fisken till en färs
eller mixa hastigt i en maskin med knivblad.
Blanda med ägg, dill, lök, citronskal och salt.

Häll av ev vätska som bildas.
Forma små bollar med blöta händer.
Citrongräddsåsen

Koka upp vattnet och smula ner buljongtärningen.

Tillsätt grädde och citronsaft.
 
Lägg försiktigt ner bollarna i såsen.  
Låt puttra på låg värme tills de är klara, 7–10 min.
Servera fiskbullarna med kokt potatis och sallad.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar