måndag 9 maj 2022

Vegansk belugabolognese

Dottern är hemma igen efter att ha säsongsarbetat i Åre under vintern. Nu över sommaren är det istället säsongsarbete i Mem och Kanalmagasinet som gäller.
Under hennes tid i Åre har hon övergått till att äta helt vegetariskt, inte helt otippat eftersom vi har ätit en hel del vegetariskt här hemma under åren och hon har varit den som mest har varit med på noterna, så i helgen lagade jag vegansk belugabolognese med champinjoner, morot, lök, soltorkade tomater, timjan och krossade tomater.
Så god och smakrik. Recept från kokboken Vegansk hemkunskap av Gustav Johansson.

200 g torkade belugalinser (2,5 dl kokta)
150 g morot
4 champinjoner
1 gul lök, hackad
50 g soltorkade tomater, strimlade
1 msk olivolja
2 vitlöksklyftor, finhackade
2 tsk torkad timjan
3 lagerblad
400 g krossade tomater
4 dl vatten
1 msk japansk soja
1 msk grönsaksfond eller 1 buljongtärning
salt och svartpeppar
Till servering
400 g
spagetti, kokt

Gör så här
Koka linserna i saltat vatten på låg till medelvärme
tills de nästan är klara.
Riv moroten och champinjonerna på den grova sidan av rivjärnet.
Fräs lök, morot, champinjoner och soltorkade tomater i olja i en kastrull.
Tillsätt vitlök, timjan och lagerblad.
Häll i krossade tomater, vatten, soja och fond.
Låt koka ca 20 min utan lock.
Vänd ner de kokta linserna i tomatsåsen
och smaka av med salt och peppar.
Servera med pastan.

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar