onsdag 8 februari 2023

Indisk spenatgryta

 
En enkel variant av den indiska rätten Palak Paneer.
En vegetarisk spenatgryta med tomater och vit ost.
 
4 portioner

225 gram paneer ost,
(alt halloumi)
1 gul lök
500 g körsbärstomater
2 tsk kokosolja till stekning
2 tsk garam masala
1 tsk senapsfrön
400 gram färsk spenat
salt
svartpeppar
Till servering
2 tsk sesamfrön
Kokt ris
Raita

Gör så här
Skär osten i tärningar.
Finhacka chilin och hacka löken i tärningar.
 Hetta upp kokosoljan och fräs garam masala och senapsfrön en kort stund.
Vänd i lök och chili och stek tills löken får färg.
Vänd i tomaterna och fortsätt stek en stund under omrörning.
Tillsätt spenaten och fräs den mjuk.
 Smaka av med salt och peppar och krydda eventuellt mer.
Du kan välja om du vill steka osten i lite olja först
eller vända ner direkt i grytan. Jag stekte mina.
Värm på låg värme i 3-4 min.
Toppa med sesamfrön
, rostade i torr het panna.
Servera gärna grytan med kokt ris och raita. 

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar