lördag 13 juli 2024

Medelhavspaj med brie och salami

Igår skålade mannen och jag in vår semester. Fyra veckor som vi mest tänker tillbringa i vår husbil. Dottern bor sedan några veckor tillbaka i Göteborg och började en trädgårdsutbildning på Gunnebo slott 1 juli, så hon får ha hand om katten medans vi kuskar runt i husbilen. Vilken frihet, att inte behöva planera semestern efter kattens behov ;)
Till Proseccon som vi skålade i åt vi en smarrig paj fylld med fransk ost, italiensk salami och soltorkade tomater. Mycket god! Nu känner vi oss såå redo för SEMESTER!
 

  1 rulle färdig pajdeg

 

Fyllning

3 dl riven parmesanost
50 g soltorkade tomater i olja
100 g brieost
100 g salami
3 ägg
2 dl mjölk
1 dl grädde
1 tsk salt
2 krm peppar

Sås

3 dl lätt- crème fraiche
2 pressade vitlöksklyftor
1 dl hackad färsk basilika
2 krm salt
 
Gör så här
Sätt ugnen på 200°.
Klä en pajform som har storleken 26 cm i diameter med pajdeg.
Förgrädda pajdegen i 10 min.

Strö ut osten i pajskalet.
Skär tomater, ost och korv i småbitar och lägg i.
Vispa ägg, mjölk och grädde, salt och peppar och häll över.
Grädda i 200°, ca 40 min.
Blanda såsen.
Garnera gärna pajen med färsk basilika och servera med såsen. 
 

2 kommentarer: