Tortellinigratäng
med salami, broccoli och basilika
4 portioner
500 g tortellini, valfri fyllning, gärna färsk
1 finhackad gul lök
75 g salami i bitar
250 g broccoli
1 kruka färsk basilika
4 dl mjölk
2 msk vetemjöl
4 dl riven lagrad ost
Svartpeppar
Till garnering
Cocktailtomater
Basilika
Gör så här
Koka pastan något kortare tid än enligt förpackningen
Låt pastan rinna av
Mjukfräs löken i lite olja utan att den får färg
Låt salami och broccoli fräsa med på slutet
Rör ut mjölet i lite av mjölken i en kastrull
Tillsätt resten av mjölken och
låt koka under vispning i 3 minuter
Blanda ner det mesta av osten (spara lite till gratineringen)och rör tills den smält
Låt INTE såsen koka mer
Blanda ner lökblandningen i ostsåsen
Tillsätt rivna basilikablad
Smaka av med svartpeppar
Häll upp pastan i smord gratängform
Slå över såsen och toppa med lite extra ost
Gratinera i 225 grader i ca 10 min
Garnera med cocktailtomater och basilikablad
Ser jättegott ut! Och grejer man har hemma oftast :) ska provas! Tack för receptet. Kram
SvaraRaderaDet var så lite så :)
SvaraRadera