Så här i förkylningstider är det bra att få i sig så mycket C-vitamin som möjligt. Vitaminboosta dig med en enkel sallad på frukt, ät den som efterrätt eller mellanmål. För att få den ännu lite nyttigare och godare kan du komplettera med en lag, kokt på kryddorna kanel och kardemumma.
Kanel- och Kardemummalag
1,5 dl vatten
0,25 dl socker
1 tsk hela kardemummakärnor
1 st kanelstång
Gör så här
Koka kryddorna på svag värme i 10 min
Låt svalna
Sila lagen och häll över fruktsalladen
Granatäpple är såå nyttigt...
...men det är inte alldeles enkelt att pilla ur kärnorna
utan att köket ser ut som ett slagfält,
men jag har ett tips.
Pilla ur kärnorna i en skål med vatten så slipper du de röda stänken. Kärnorna sjunker till botten medans de vita hinnorna flyter upp och är lätta att rensa bort.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar