Smulpajer av olika slag är lätta och tacksamma att sno ihop och vill man inte göra paj kan man strö smulorna över muffins.
Äppelsmulpaj
Smuldeg
100 g smör
2 msk socker
1,5 dl vetemjöl
1,5 dl havregryn
Äppelfyllning
4-5 syrliga äpplen
3 msk socker
1 tsk kanel
Gör så här
Smält smöret i en kastrull
Rör ner socker, vetemjöl och havregryn
Skala äpplena och skiva dem tunt
Lägg dem i en pajform
Strö över socker och kanel
Fördela smuldegen över fyllningen
Grädda i 225 grader i 20 minuter
Och till paj är det ju nästan ett måste att servera vaniljsås, så här kommer ett recept på en snabb vaniljsås.
Vaniljsås
3 äggulor
3 msk strösocker
3 dl vispgrädde (rätt hårt vispad)
2 tsk vaniljsocker
Gör så här
Vispa äggulor och strösocker fluffigt
Tillsätt den vispade grädden och vaniljsockret i äggvispet
Rör om tills allt blandats och servera ihop med pajen
äppelkaka är bland det godaste som finns...
SvaraRaderaHåller med :)
Radera