tisdag 26 januari 2016

Yoghurtgröt med chiafrön, apelsin och passionsfrukt

Frukosten är dagens viktigaste måltid. En "good morning" gör liksom dagen.
Till vardags består min frukost av gröt, ostsmörgås och kaffe, men på helgen när vi har lite mer tid, både till att laga och äta frukosten, brukar det förutom det obligatoriska kaffet bli mackor med goda pålägg och yoghurt med frukt och nötter.
I  helgen som gick testade vi en ny yoghurtvariant; yoghurtgröt gjord på superfröet chia. En variant som visade sig vara både god och mättande.


Yoghurtgröt med chiafrön
2 portioner

3 msk chiafrön
0,5 dl apelsinsaft, färskpressad
4 dl mild yoghurt naturell el med vaniljsmak
1,5 dl havregryn
1 krm salt

Gör så här
Lägg chiafröna i apelsinjuicen i 5 minuter
Rör ihop alla ingredienserna väl till gröten
Fördela i burkar eller skålar
Låt stå kallt över natten
Servera med färsk frukt, 
t ex apelsin och passionsfrukt

4 kommentarer:

  1. Låter riktigt gott😊 Innan veckan är slut kommer mitt bidrag till utmaningen😊
    Ha en fortsatt bra vecka

    SvaraRadera
  2. Annorlunda med yoghurt i gröten. Låter gott. Ha en fin kväll Kram Pernilla

    SvaraRadera