De senaste veckorna har det blivit mycket kanelmüsli på yoghurten,
men nu blir det crunchy granola ett tag :) Har du någon müsli/granolafavorit?
Crunchy granola
ca 15 portioner
4 dl havregryn
2 dl mandelmjöl
0,5 dl linfrö
0,5 dl sesamfrö
1 dl solroskärnor
1 dl valnötter, grovhackade
1 tsk malen kanel
1 msk malen kardemumma
3 msk kokosfett
2 msk flytande honung
3 msk vatten
1 dl kokosflingor
(ev rostade för mer smak)
Gör så här
Blanda havregryn, mandelmjöl, linfrö, sesamfrö, solroskärnor, valnötter, kanel och kardemumma i en bunke
Smält kokosfettet och ringla ned i bunken tillsammans med honung och vatten
Blanda noga
Rosta blandningen i ugnen i 200 grader i 20 minuter
Rör om några gånger så det inte bränns
Ta ut plåten och blanda ner kokos
Låt svalna helt och förvara i burk med tättslutande lock
Just i den här granolan blandade jag inte i någon torkad frukt eller bär, men med det gör man ju precis som man vill. ca 15 portioner
4 dl havregryn
2 dl mandelmjöl
0,5 dl linfrö
0,5 dl sesamfrö
1 dl solroskärnor
1 dl valnötter, grovhackade
1 tsk malen kanel
1 msk malen kardemumma
3 msk kokosfett
2 msk flytande honung
3 msk vatten
1 dl kokosflingor
(ev rostade för mer smak)
Gör så här
Blanda havregryn, mandelmjöl, linfrö, sesamfrö, solroskärnor, valnötter, kanel och kardemumma i en bunke
Smält kokosfettet och ringla ned i bunken tillsammans med honung och vatten
Blanda noga
Rosta blandningen i ugnen i 200 grader i 20 minuter
Rör om några gånger så det inte bränns
Ta ut plåten och blanda ner kokos
Låt svalna helt och förvara i burk med tättslutande lock
Det går ju också bra att ta det man har hemma för stunden och är sugen på till granolan på frukosten, t ex färska eller frysta bär eller färsk frukt.
Recept från boken Mat för hormonellbalans
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar