Gillar verkligen systrarna von Sydows kokbokskoncept; enkla och okomplicerade recept som går snabbt att laga.
Nu har de gett ut ytterligare en härlig kokbokspralin med temat hälsosamma pauser, och visst är det viktigt att stanna upp och ta en paus emellanåt.
Boken innehåller naturligtvis recept på nyttiga godsaker till dessa små pauser,
som fikastunden, efter träningen och frukosten, men också en hel del tips baserade på forskning och studier kring hur man kan tänka när man vill förändra sin kost och börja äta "lite nyttigare".
Blev glatt överraskad igår när jag kom hem med mina jordgubbar som jag skulle marinera enligt systrarnas recept och hittade en flaska champagne på kylning :)
Men det var ingen champagne :( det var suröl...
Men jordgubbarna med kokosyoghurt och rostade kokosflarn var goda,
och så fick jag ju en värdefull stund på tu man hand med mannen :)
Marinerade jordgubbar
1 liter jordgubbar
Saft och rivet skal från 1 citron
1 msk honung
1 dl mynta
Dela jordgubbarna i halvor, eller i fler delar om de är större
Blanda citronsaft, rivet skal och honung i en bunke
Vänd försiktigt runt bären i marinaden
Plocka mynta och strö över
Servera med, som här, kokosyoghurt och rostade kokosflarn,
eller vispad kokosgrädde smaksatt med citronsaft och honung,
eller med vispad vispgrädde eller vaniljglass
Dem där mysiga stunderna är värdefulla. Ser gott ut. Ha en härlig dag. Kram Pernilla
SvaraRaderaTack för tipset! Måste spana in den!
SvaraRaderaKram Jenny