Superbra botten att ha i frysen och bara plocka fram när det ska bjudas på glutenfritt. Här toppas botten med kvarg, grädde och apelsin men den går ju att toppas med vad som helst, t ex kolakräm eller vaniljkräm och andra frukter och bär som man är sugen på eller som är i säsong.
Receptet gäller för 8 bitar
2 dl mandel
1 dl saltade, rostade solroskärnor
1 dl russin
2 dl torkade aprikoser
1 tsk malen kanel
1 msk apelsinjuice, koncentrerad
Topping
1 dl vispgrädde
1,5 dl Kesella kvarg, vanilj
2 apelsiner
25 g mörk choklad
Gör så här
Mixa mandel, solroskärnor, russin, aprikoser
Gör så här
Mixa mandel, solroskärnor, russin, aprikoser
och kanel lite grovt
Rör i
apelsinjuice
Klä en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter, med
plastfilm
Platta ut blandningen i formen
Låt den stelna i frysen ca 1
tim
Vispa grädden och rör i kvarg
Skala apelsinerna och skär klyftorna
skinnfria
Hacka eller riv chokladen
Ta ut kakan och ta bort plastfilmen
Lägg kakan på ett fat
Garnera med grädde, apelsinklyftor och choklad
Lägg kakan på ett fat
Garnera med grädde, apelsinklyftor och choklad
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar