Hel grillad laxsida är trevlig att bjuda på
och ännu trevligare blir det när alla får göra sin egen kombo.
Ställ fram en buffé med olika grönsaker, salsor, tortillabröd och nachochips
och låt var och en komponera sin egen lax taco.
Två olika varianter på lax taco har jag testat i veckan.
Först testade jag Santa Marias fish taco kryddmix.
Jag stekte fisktärningar och kryddade med kryddblandningen
och serverade med sallad, avokado, rödlök och
mango-limesalsa i en tortillabåt.
Och igår blev det en hel laxsida på grillen kryddad med en salsa roja
och med guacamole och mangosalsa som tillbehör.
Jag köpte en färdig mangosalsa från taco-hyllan i butiken
Receptet; Maria Zihammous för tidningen Mer Smak.
4 portioner
500 g laxfilé, med skinn
Salsa roja
2 msk olivolja
1 msk tomatpuré
2 vitlöksklyftor, finhackade
0,5 röd chili, finhackad
1 tsl torkad oregano
2 tsk flingsalt
1 tsk strösocker
Guacamole
2 avokador
1 lime, pressad saft
5 körsbärstomater, finhackade
Flingsalt
Gör så här
Mosa avokado till guacamolen och blanda med limesaft och tomater
Smaka av med flingsalt
Mixa alla ingredienser till salsa rojan och bred på laxens ovansida
Lägg fisken med skinnsidan nedåt och grilla över direkt glöd under lock
tills fisken har en innertemperatur på 50 grader, ca 15 minuter
Servera laxen med guacamole, mangosalsa, gräddfil och tortillabröd eller nachochips
Laxen går även att tillaga i ugn i båda varianterna, ca 12 minuter i 200 grader.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar