Dagens middag blev en saftig kyckling med mozzarella och tomatsallad.
Recept @zeinaskitchen.
Recept @zeinaskitchen.
Med potatisgratäng. Recept!
4 portioner
4 st kycklingfiléer
1 tsk dijonsenap
1 tsk timjan
1 pressad vitlöksklyfta
1 tsk svartpeppar
1 msk salladskrydda eller örtsalt
3 msk balsamvinäger
3 msk olivolja
Tomatsallad
250 g körsbärstomat eller 2 tomater
0,5 finhackad röd lök
Ca 15 st färska basilika blad
2 msk balsamvinäger
1 msk olivolja
Salt & peppar
Garnering:
1 st mozzarella
Balsamico
250 g körsbärstomat eller 2 tomater
0,5 finhackad röd lök
Ca 15 st färska basilika blad
2 msk balsamvinäger
1 msk olivolja
Salt & peppar
Garnering:
1 st mozzarella
Balsamico
Gör så här
Börja med att värm ugnen till 250°
Börja med att värm ugnen till 250°
och se till att den är riktigt het
innan du tar in kycklingen.
Blanda ihop marinaden och ställ åt sidan.
Krydda filéerna runt om med salt och peppar.
Hetta upp matolja i en
stekpanna, stek filéerna på hög värme,
ca 4-5 min på varje sida.
Lägg
filéerna i en ugnsform, häll över marinaden
och ta genast
in i mitten av ugnen, sänk värmen till 200°.
Efter 15-17 min tar du ut
dem (tiden kan variera beroende på hur tjocka filéer du har)
När du precis tagit ut kycklingen från ugnen lägger du en skiva
mozzarella på varje filé och täcker sedan med folie.
Låt vila i 15 min.
Hacka tomat, lök och basilikablad.
Blanda samman alla ingredienser till
tomattoppingen.
Garnera varje filé med tomatsallad och ringla sedan
balsamico över.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar