onsdag 24 mars 2021

Korvgryta med smak av orienten

Dags för lite korv i vrån. Äter ni mycket korv till vardags? Det kan jag nog påstå att vi gör, iaf en dag i veckan brukar det bli korv av något slag. Nu finns det ju så mycket olika smaksatta korvar så även om det blir en hel del korv så blir det sällan tjatigt.
Recept med kryddiga korvar hittar du bl a här och här.
Dagens kryddiga korvgryta är en mischmasch av smaker från olika delar av världen, Europa möter Orienten, typ :)


 

Recept från Mittkök.se

4 portioner

4 stora eller 8 små bratwurstkorvar
1 stor rödlök
2 vitlöksklyftor
1 bit ingefära, ca 3 centimeter
1 äpple, syrligt
3 msk olivolja
1 msk stött spiskummin
1 tsk currypulver
1 msk rödvinsvinäger
1-2 dl vatten
1 tsk råsocker
salt, peppar
1-2 droppar tabasco

Till servering
 Risoni
Grön sallad


Gör så här

Skala och hacka löken. 

Skala vitlöken och ingefäran

och riv dem på ett rivjärn.

Skala och riv eller strimla äpplet.

Fräs lök, vitlök, ingefära

och äpple i olivoljan ca 3 minuter.

Tillsätt spiskummin och curry

och fräs under omrörning ca 3 minuter.

Tillsätt vinäger och vatten.

Smaka av med råsocker, salt, peppar

och tabasco och koka ca 5 minuter.

Skiva och bryn korvarna vackert runtom.

Lägg dem i såsen och koka tills de blir genomvarma.

Servera med risoni och sallad.

 
 
 

2 kommentarer:

  1. Nja jag gillar korv, det gör jag men det blir mest kycklingkorv här. Fast man kan ju variera den på många vis också. Kraaam Pia

    SvaraRadera
    Svar
    1. Visst kan man det! Korvgryta med äpple och sugersnaps, till exempel. Kram!
      https://minlillakokvra.blogspot.com/2017/03/kycklingkorvsgryta-med-apple-och.html

      Radera