tisdag 31 augusti 2021

Kasslergratäng med ris och banan

Frukt i mat? Jag gillar det och har till exempel ofta frukt i salladen. Vindruvor eller melon ihop med salladslök med crema di balsamico till. Mums! Om du inte har testat kombinationen kassler, ris och banan, och gillar frukt i mat, så borde du testa det här receptet. Gratängen förgylls av en krämig chilisås som gör blandningen riktigt god!

4 portioner
 
300 g kassler
2 bananer
2 dl mellangrädde
 0,5 dl chilisås
salt och peppar
4 - 4,5 dl kokt ris 
 
Gör så här
Sätt ugnen på 225°C.

Skär kassler och bananer i skivor.
Vispa ihop grädde och chilisås.
Smaksätt med salt och peppar.

Lägg riset i botten på en ugnssäker form.
Lägg på kassler och bananskivor.
Häll över gräddblandningen.

Sätt in formen mitt i ugnen 15 - 20 minuter.

2 kommentarer:

  1. En riktig 80 tals rätt. Kan ju ha ananas istället för banan. men jag har inte testat kan vara gott. Kram Pia

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nej, frukt i mat är ingen nyhet. Ananas funkar säkert, om man tycker om det. Kram

      Radera