Frukt i mat? Jag gillar det och har till exempel ofta frukt i salladen. Vindruvor eller melon ihop med salladslök med crema di balsamico till. Mums! Om du inte har testat kombinationen kassler, ris och banan, och gillar frukt i mat, så borde du testa det här receptet. Gratängen förgylls av en krämig chilisås som gör blandningen riktigt god!
4 portioner
300 g kassler
2 bananer
2 dl mellangrädde
0,5 dl chilisås
salt och peppar
4 - 4,5 dl kokt ris
Gör så här
Sätt ugnen på 225°C.
Skär kassler och bananer i skivor.
Vispa ihop grädde och chilisås.
Smaksätt med salt och peppar.
Lägg riset i botten på en ugnssäker form.
Lägg på kassler och bananskivor.
Häll över gräddblandningen.
Sätt in formen mitt i ugnen 15 - 20 minuter.
Sätt ugnen på 225°C.
Skär kassler och bananer i skivor.
Vispa ihop grädde och chilisås.
Smaksätt med salt och peppar.
Lägg riset i botten på en ugnssäker form.
Lägg på kassler och bananskivor.
Häll över gräddblandningen.
Sätt in formen mitt i ugnen 15 - 20 minuter.
En riktig 80 tals rätt. Kan ju ha ananas istället för banan. men jag har inte testat kan vara gott. Kram Pia
SvaraRaderaNej, frukt i mat är ingen nyhet. Ananas funkar säkert, om man tycker om det. Kram
Radera