onsdag 4 augusti 2021

Rödbetor med getost, balsamico och solrosfrön

Gudomligt gott!
Passar som en liten förrätt eller rätt på buffén. Eller att bara äta som godis, mums!!


4 portioner

8 förkokta rödbetor,
(finns att köpa vakuumförpackade)
3 msk olja
1 msk balsamicosirap
1 tsk flytande honung
4 skivor chevreost
(från smal rulle)
1 msk rostade solrosfrön
(kan med fördel bytas ut mot pinjenötter)
Salt och peppar

Gör så här
Dela rödbetorna på hälften eller kvartar, beroende på storlek.
Ringla över olja, balsamicosirap, honung, salt och peppar
Blanda allt i en skål så alla olika ingredienser hamnar på rödbetan.
Lägg sedan rödbetorna på en plåt och skjuts in i ugnen.

175 grader i ca 10 minuter.
Ta ut rödbetorna från ugnen, lägg upp på ett fint fat,
smula över chevreosten, lägg på några rostade solrosfrön,
dra ett varv med svartpepparkvarnen.
Ät och njuuut!!

 
 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar