Gott gott! En krämig curry- och kycklinggryta med söt smak av sötpotatis, hetta från röd currypasta och friskhet av ingefära. Och det hela rundas av med smaken av kokosmjölk.
4 portioner
4 medelstora sötpotatisar
4 kycklingbröstfilé
2 rödlök
3 vitlöksklyftor
2 röda paprikor
1 burk kokosmjölk
2 dl färdigblandad kycklingbuljong
4 tsk röd currypasta
4 tsk riven färsk ingefära
Salt och peppar
Gör så här
Skala och skär sötpotatisen i tärningar.
Skär kycklingfiléerna i strimlor.
Finhacka rödlök och vitlök.
Strimla paprikan.
Hetta upp en kastrull med olja och fräs löken i någon minut.
Tillsätt paprikan och kycklingen
och fortsätt fräsa tills kycklingen fått färg och paprikan börjar mjukna.
Rör ner sötpotatis, kokosmjölk, buljong,
currypasta och ingefära.
Koka under lock i 10 minuter. Servera!
Känns som en perfekt middag en regnig dag. Jag älskar sötpotatis och allt annat som finns i den grytan. Kram Pia
SvaraRaderaJa, nu kan man nog räkna med att det är mer värmande grytor än sallader vi kommer laga framöver. Kram
Radera