Fish cakes eller fiskbiffar? Same, same.... om du frågar mig. Dessa är i alla fall smaksatta med röd curry, citrongräs och koriander. Serverade med glasnudlar, grönsaker och chilimajonnäs. En fräsch, smakrik och färgstark rätt med asiatiska smaker.
6 portioner
800 g vit fiskfilé
800 g vit fiskfilé
1 citrongrässtjälk
0,5 msk färskpressad limejuice
2,25 msk röd currypasta
1,5 tsk salt
1 msk torkad koriander
(alt. 1 dl hackad färsk koriander)
(alt. 1 dl hackad färsk koriander)
3 finskurna salladslökar
3 msk neutral olja (till stekning)
Glasnudelsallad
150 g glasnudlar
1 stor vitlöksklyfta
1 stor röd peppar (chili)
1,5 tsk sesamolja
3 msk rapsolja
3 msk ris- eller vitvinsvinäger
3 msk färskpressad limejuice
1,5 tsk honung
3 msk asiatisk fisksås
3 msk finriven ingefära
ca 1,5 L strimlade grönsaker
(t ex spetskål, morötter, zucchini och paprika)
(t ex spetskål, morötter, zucchini och paprika)
4 finskurna salladslökar
Till servering
chilimajonnäs
limeklyftor
Gör så här
Skär fisken i mindre bitar.
Använder du fryst, tinad fisk,
pressa ur vätskan, så fiskfärsen inte blir för lösa.
Strimla citrongräset fint.
Lägg fisk, limejuice, citrongräs, currypaste
och salt i en matberedare.
Pulsa några gånger tills allt är blandat men har lite bitar kvar.
Tillsätt koriander och salladslök
och pulsa något varv till.
Skär fisken i mindre bitar.
Använder du fryst, tinad fisk,
pressa ur vätskan, så fiskfärsen inte blir för lösa.
Strimla citrongräset fint.
Lägg fisk, limejuice, citrongräs, currypaste
och salt i en matberedare.
Pulsa några gånger tills allt är blandat men har lite bitar kvar.
Tillsätt koriander och salladslök
och pulsa något varv till.
Forma till 18 små biffar med oljade händer
och stek i rikligt med olja 2–3 minuter per sida.
och stek i rikligt med olja 2–3 minuter per sida.
Tillaga glasnudlarna enligt anvisning på förpackningen.
Skala och hacka vitlöken.
Dela, kärna ur och finhacka chilin.
Blanda med sesamolja, olja, vinäger, limejuice,
honung, fisksås och ingefära.
Blanda dressingen med nudlarna, grönsakerna,
och salladslök.
Skala och hacka vitlöken.
Dela, kärna ur och finhacka chilin.
Blanda med sesamolja, olja, vinäger, limejuice,
honung, fisksås och ingefära.
Blanda dressingen med nudlarna, grönsakerna,
och salladslök.
Please read my post
SvaraRaderaYummm! I love Thai fish cakes! And yours looks fantastic!
SvaraRaderaHappy Tuesday!
Thank you!! I love them to :)
Radera