Firar in helgen och en veckas semester med en verkligt god
smårätt, lättlagad och litet annorlunda. Blev inspirerad till receptet av Pia med bloggen Villa Ryttarängen 2.
Har man hårdkokta ägg över från en annan måltid, slattar med räkor och skaldjur i frysen och formfranska som börjar sjunga på sista versen, då är detta ett utmärkt sätt att ta dem tillvara. Släng inte maten, utan ta till vara rester ur frys och kyl och sätt ihop till en ny rätt. Som dessutom passar som matlåda.
Har man hårdkokta ägg över från en annan måltid, slattar med räkor och skaldjur i frysen och formfranska som börjar sjunga på sista versen, då är detta ett utmärkt sätt att ta dem tillvara. Släng inte maten, utan ta till vara rester ur frys och kyl och sätt ihop till en ny rätt. Som dessutom passar som matlåda.
Bryggelåda
4 portioner
4 portioner
4 st ägg, hårdkokta
500 g räkor
1 dl finhackad dill
0,5 dl persilja, knippe
2 msk smör
1 msk curry
1,5 msk vetemjöl
2 dl matlagningsgrädde
1 st fiskbuljong tärning
Salt
Vitpeppar
500 g räkor
1 dl finhackad dill
0,5 dl persilja, knippe
2 msk smör
1 msk curry
1,5 msk vetemjöl
2 dl matlagningsgrädde
1 st fiskbuljong tärning
Salt
Vitpeppar
3 skivor formfranska
2 dl riven ost, lagrad
2 dl riven ost, lagrad
Gör så här
Sätt ugnen på 250 grader.
Skala och skiva äggen.
Lägg dem i botten på en smord ugnssäker form.
Skala räkorna och lägg dem på äggen.
Hacka dill och persilja.
Fräs smör och mjöl lätt tillsammans med curryn.
Späd med grädden och låt koka samman i ca 5 min.
Smula i en fiskbuljongtärning.
Blanda i dill och persilja.
Smaka av med salt och peppar.
Häll såsen över ägg och räkor.
Skär formfranska i kuber
och fördela över ägg, räkor och sås.
Strö osten över och gratinera
tills den ser knaprig och gyllenbrun ut, ca 15 min.
Servera tillsammans med en krispig grönsallad.
Sätt ugnen på 250 grader.
Skala och skiva äggen.
Lägg dem i botten på en smord ugnssäker form.
Skala räkorna och lägg dem på äggen.
Hacka dill och persilja.
Fräs smör och mjöl lätt tillsammans med curryn.
Späd med grädden och låt koka samman i ca 5 min.
Smula i en fiskbuljongtärning.
Blanda i dill och persilja.
Smaka av med salt och peppar.
Häll såsen över ägg och räkor.
Skär formfranska i kuber
och fördela över ägg, räkor och sås.
Strö osten över och gratinera
tills den ser knaprig och gyllenbrun ut, ca 15 min.
Servera tillsammans med en krispig grönsallad.
Och eftersom det är fredag och mannen och jag har semester
så firar vi med chardonnay i glasen.
Trevlig helg!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar