söndag 26 oktober 2025

Sirap- och kaneläpplen

 En superenkel efterrätt med ingredienser man oftast har hemma. 


4 portioner 

Värm ugnen till 225°. 
Gröp ur kärnhusen på 4 äpplen
med en 
äppelurkärnare. 
Stick några hål i skalet med tandpetare. 
Ställ äpplena i en ugnsform.
Blanda 1,5 dl strösocker och 1,5 msk malen kanel. 
Fyll hålen med socker- och kanelblandningen, 
täck med en smörklick och ringla över sirap. 
Stek äpplena mitt i ugnen cirka 20 minuter. 
Ös med sockerlagen några gånger.
 
Hacka nötter och strö över vid serveringen 
och bjud vaniljsås till.
 

 

2 kommentarer:

  1. Nämen hur gott såg inte det där ut!! Älskar äppelpaj och det där var ju upphöjt till två!
    Kram Gunilla

    SvaraRadera