En superenkel efterrätt med ingredienser man oftast har hemma.
4 portioner
Värm ugnen till 225°.
Gröp ur kärnhusen på 4 äpplen
med en äppelurkärnare.
Stick några hål i
skalet med tandpetare.
Ställ äpplena i en ugnsform.
Blanda 1,5 dl strösocker och 1,5 msk malen kanel.
Fyll hålen med
socker- och kanelblandningen,
täck med en smörklick och ringla över sirap.
Stek äpplena mitt i ugnen cirka 20 minuter.
Ös med sockerlagen några gånger.
Hacka nötter och strö över vid serveringen
och bjud vaniljsås till.

Nämen hur gott såg inte det där ut!! Älskar äppelpaj och det där var ju upphöjt till två!
SvaraRaderaKram Gunilla
Verkligen mumsigt och gott :)
RaderaÅhh vi som inte riktigt visste vad vi skulle göra med våra äpplen. Det fick bli äppeldricka men det där såg ju jätte gott ut. Kraaam Pia
SvaraRadera