I början av sommaren köpte jag kokboken Lugn mage med grön mat som det här receptet på tacopaj med quorn är inspirerat av. I originalreceptet gör man sin egen pajdeg anpassad för krånglande magar men jag valde för enkelhetens skull att köpa färdig pajdeg. Du gör som du vill, letar upp ett recept på pajdeg, ett enkelt recept hittar du här, eller använder ditt favoritrecept. Eller så gör du som jag och köper färdig, helt enkelt. Och så fyller du pajskalet enligt följande...
Tacopaj med quorn
500 g quornfärs
1 påse tacokrydda
1 dl vatten
2 dl crème fraiche
2 askar cocktailtomater
3 dl riven ost
Till servering
Sallad
Tacosås
Crème fraiche
Gör så här
Tryck ut pajdegen i en pajform och nagga med en gaffel
Förgrädda mitt i ugnen i 225 grader i ca 10 minuter
Bryn quornfärsen i en stekpanna med lite smör
Tillsätt tacokrydda och vatten
Låt puttra 10-15 minuter
Rör ner crème fraiche och rör om ordentligt
Fyll pajskalet med quornfärsen
Halvera tomaterna och lägg dem ovanpå
Strö över osten och grädda mitt i ugnen i 225 grader i 20-30 minuter
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar