fredag 10 oktober 2014

Kycklingfilégryta med grillsås och fruktsallad med jordgubbssås och rostad kokos

Igår bjöd alltså dottern på middag, som även det var ett test inför ett kommande hemkunskapsprov. Inte mig emot, att få agera försökskanin. Det smakade riktigt gott och var ytterst vällagat :) Jag tror att min tro kring att man ska låta barnen vara med och laga mat från tidig ålder är en stor anledning till att båda mina barn är riktigt duktiga i köket.

 Kycklingfilégryta med grillsås
4 portioner 

400 g kycklingfilé  
Salt  
Peppar  
0,5 purjolök, strimlad
Ananasringar i bitar, ca 300 g
2 msk olja 
1 dl rökig BBQ grillsås (på flaska) 
0,5 dl vatten   
 
Till servering  
Ris och sallad    
 
Gör så här 
Skär kycklingfilén i 1/2-1 cm tjocka bitar 
Salta och peppra 
Stek i olja
Blanda ner purjolök och ananas
Stek i ett par minuter
 Rör i sås och vatten
Värm hastigt
 

 
Fruktsallad med jordgubbssås och rostad kokos 
4 portioner

2 apelsiner
2 kiwifrukt
4 passionsfrukter
200 g tinade jordgubbar
2 msk flytande honung
2 msk kokos 

Gör så här
Skär apelsin och kiwi i bitar
 Blanda med kärnorna från passionsfrukten
 Mixa jordgubbarna med honungen och häll över frukten
Rosta kokosflingorna i torr teflonpanna och strö över

Varm fruktsallad!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar