fredag 20 april 2018

Ugnsbakad rödspätta med picklad rödlök


Apropå vardagsmat som är enkel och smakar kalas så passar den här rödspättan klockrent in i den kategorin. Fisk överlag går ju hur snabbt som helst att tillaga. 
Och toppad med goa grejer så smakar den helt enkelt kalas.
Den här rödspättan toppade jag med vitlök och persilja. Och just den här dagen när vi åt rödspättan hade vi en burk potatissallad och picklade rödlök kvar i kylen från helgen innan, men potatismos och gröna ärter skulle också passa fint.


Ugnsbakad rödspätta med picklad rödlök
3-4 portioner

600 g rödspätta
2 st vitlöksklyftor
1 hackad persilja
2 msk rapsolja
Salt
Peppar

Gör så här
Gör rullar av rödspättafiléerna och lägg dem i en ugnsfast form
Salta och peppra
Pressa vitlöken och mixa med persilja och rapsolja
Pensla rödspätterullarna med vitlöksröran
Baka i ugnen i 250 grader i ca 10-15 minuter



Picklad rödlök

2-3 rödlökar
1 dl socker
0,5 dl ättiksprit (12%)
1 dl vatten

Gör så här
Skala och skiva löken
Koka upp socker, ättika och vatten i en kastrull
Dra av från spisen och lägg ner löken i kastrullen
Låt svalna i lagen
Häll upp i glasburk och förvara i kylen


Vilket härligt sommarväder vi fick idag!
Så nu ska jag slå upp ett glas rosé och passa på att njuta av kvällssolen.

Önskar er en trevlig fredagskväll!
Och en skön helg. Hoppas sommarvärmen håller i sig...

1 kommentar:

  1. Picklad rödlök är SÅ gott, men jag har aldrig serverat det till fisk.... Hm, dags att leta rödspätta, tror jag minsann:)! Taxk för inspirationen!

    SvaraRadera