Vad har ni för planer för helgen?
Själv ska jag på dubbelkalas imorgon, två av barnens kusiner fyller år och ska firas hos farmor, och på söndag blir det födelsedagsfika här hemma för mannen som fyller år i veckan. En riktig kalashelg för mig alltså :)
Och så tänkte jag försöka klämma in ett besök på kyrkogården imorgon kväll och tända ljus för dem som inte längre finns ibland oss.
Vad ni än hittar på och tar er för så önskar jag er en riktigt trevlig helg! Kram Birgitta
Bär- och äppelpaj med hasselnötmjöl
6 portioner
350 g bär, färska eller tinade
350 g äpple,tärnat
30 + 20 g rörsocker
20 g potatismjöl
30 g kokosflingor
35 g havregryn
40 g hasselnötmjöl
140 g smör
Gör så här
Blanda bär och äpple med 30 g socker och potatismjöl
Rör ihop kokosflingor, havregryn, hasselnötmjöl och resten av sockret
Klicka ner smöret i mjölblandningen och finfördela till en smulig deg
Lägg bären i botten på en pajform
Smula över pajdegen
Grädda i mitten av ugnen i 200 grader i ca 20 minuter
6 portioner
350 g bär, färska eller tinade
350 g äpple,tärnat
30 + 20 g rörsocker
20 g potatismjöl
30 g kokosflingor
35 g havregryn
40 g hasselnötmjöl
140 g smör
Gör så här
Blanda bär och äpple med 30 g socker och potatismjöl
Rör ihop kokosflingor, havregryn, hasselnötmjöl och resten av sockret
Klicka ner smöret i mjölblandningen och finfördela till en smulig deg
Lägg bären i botten på en pajform
Smula över pajdegen
Grädda i mitten av ugnen i 200 grader i ca 20 minuter
Serveras ljummen med glass eller vaniljsås
Det är så fint med portionspajer, men jag har inga små formar. Än:)
SvaraRaderaKanske något att skriva på önskelistan till jul :)
Radera