Äppelmuffins med pepparkakskryddor och valnötter
12 stora eller 36 mini
Rör samman 125 g rumsvarmt smör och 1,5 dl socker.
Rör ner 0,75 dl mörk sirap och 2 ägg, ett i taget.
Skär 2 äpplen i små bitar och grovhacka 65 g valnötter.
Blanda samman 5 dl vetemjöl och 3 tsk pepparkakskryddor i en skål.
Rör ihop 1 tsk bikarbonat och 1,75 dl lättfil i en annan liten skål.
Vänd ner äppel- och nöthacket i mjölblandningen
och tillsätt sedan till smör- och sockerblandningen,
varvat med filmjölksvätskan.
Fördela smeten i muffinsformar
och grädda i ca 20 minuter i 175 grader.
Låt svalna 😋
12 stora eller 36 mini
Rör samman 125 g rumsvarmt smör och 1,5 dl socker.
Rör ner 0,75 dl mörk sirap och 2 ägg, ett i taget.
Skär 2 äpplen i små bitar och grovhacka 65 g valnötter.
Blanda samman 5 dl vetemjöl och 3 tsk pepparkakskryddor i en skål.
Rör ihop 1 tsk bikarbonat och 1,75 dl lättfil i en annan liten skål.
Vänd ner äppel- och nöthacket i mjölblandningen
och tillsätt sedan till smör- och sockerblandningen,
varvat med filmjölksvätskan.
Fördela smeten i muffinsformar
och grädda i ca 20 minuter i 175 grader.
Låt svalna 😋
Matiga muffins till matsäcken!
Vilken härlig kombo. Jag är inte så bra på att baka fikabröd eller jag undviker. Men ibland så vill man ha något gott. Kraaam Pia
SvaraRaderaInte så ofta som jag bakar till vardags. Men jag hittade en gammal bakbok med muffinsrecept, så jag blev helt enkelt väldigt sugen på nybakade muffins 🤗
Radera