Jag brukar köpa på mig billigt skinkspill mellan varven, lite ojämna bitar som blivit över efter att skinkan har skivats upp till smörgåspålägg på fabriken, som jag sedan tärnar ner och använder i en skinksås till potatis eller pasta. Funkar ju även perfekt att använda skinkan i kylen där datumet håller på att gå ut. Igår provade jag ett nytt recept som är perfekt att använda skinkspill till. En skinklåda med riven potatis. Lite som makaronipudding men med potatis istället. Enkelt och gott!
250 gram skinkspill, strimlat
6 st potatisar, rivna
1 st lök, hackad
4 dl mjölk
4 st ägg
1 dl riven ost
1,5 tsk salt
3 krm svartpeppar
6 st potatisar, rivna
1 st lök, hackad
4 dl mjölk
4 st ägg
1 dl riven ost
1,5 tsk salt
3 krm svartpeppar
Vi köper också skinkspill som både går bra till pålägg eller pizza. Detta var ett spännande recept. Allt i ett gillas. Jag gör en bit utan skinka till mig. Kram Pia
SvaraRaderaEller hur, allt i ett är den ultimata matlagningen :) Kram!
Radera