En vårlig rätt med enkla och goda smaker. Lättlagat när det är som bäst!
Visst lockar det fina vädret fram vårkänslorna!? Och man vill omge sig med mer ljusa och pastelliga färger :)
4 portioner
Stekt lax
600 g laxfilé i portionsbitar
1 msk smör
1 msk olja
Salt
1 msk smör
1 msk olja
Salt
Citronpeppar
Rostad potatis
1 kg potatis, fast sort
2 klyftor vitlök
2 msk olja
Salt
Örtyoghurt
0,5
kruka(or)
dill
eller ca 15 g fryst dill
2
dl
yoghurt, turkisk
0,5
st citron, skal och saft
1
krm
salt, efter smak
1
krm
svartpeppar, efter smak
Gör så här
Värm ugnen till 200 grader.
Skölj potatisen och skär i klyftor
Skala vitlöksklyftorna och krossa dem lätt
Lägg potatisklyftor och vitlök på en bakplåtsklädd plåt
Tillsätt olja och salt efter smak
Blanda om ordentligt och rosta i ugn ca 35-40 min
Örtyoghurt
Blanda dill med yoghurt, citronskal- och saft.
Smaka av med salt och peppar.
Värm ugnen till 200 grader.
Skölj potatisen och skär i klyftor
Skala vitlöksklyftorna och krossa dem lätt
Lägg potatisklyftor och vitlök på en bakplåtsklädd plåt
Tillsätt olja och salt efter smak
Blanda om ordentligt och rosta i ugn ca 35-40 min
Örtyoghurt
Blanda dill med yoghurt, citronskal- och saft.
Smaka av med salt och peppar.
Stekt lax
Stek laxen i medelhet panna i lika delar smör och olja,
tills den fått en gyllenbrun färg, tar bara ett par minuter
Krydda med salt och peppar
Gott! jag älskar lax men det gör tyvärr inte maken. Ibland så får han torsk och jag tar lax. Ser gott ut det där och örtyoghurt passar bra till. Kraaaam Pia
SvaraRaderaÄlskar också lax :) Eller, egentligen fisk över lag, det är ju så lättlagat! Kram
Radera