måndag 15 januari 2024

Citrussallad med limekräm

Passa på att C-vitaminboosta er nu när citrusfrukterna är i säsong. Gör till exempel denna enkla citrussallad på tunt skivade citrusfrukter med en frisk färskostkräm med smak av lime till. Inte bara vacker och fräsch utan även fullproppad med pigga C-vitaminer.

 För fyra personer

1 kg citrusfrukter

Limekräm
100 g naturell färskost
0,5 dl florsocker
1 dl vispgrädde
1 lime

Gör så här
Skala citrusfrukterna med en vass kniv
och skär bort allt det vita, beska skalet. Ta bort kärnorna.
Skär frukten i tunna skivor och lägg på ett fat.
Vispa färskosten med florsockret.
Vispa grädden i en annan skål.
Blanda försiktigt grädden med krämen.
Skölj limen noga i ljummet vatten.
Riv skalet och blanda ner det i krämen.
Pressa limesaft över citrussalladen och garnera med mynta.
Servera med limekrämen.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar