God och lättlagad vardagsmat som dessutom kan räknas in i kategorin smalmat.
Torsk tillhör en av dom magrare fisksorterna, till skillnad från till exempel lax, och är därmed väldigt kalorisnålt. #smalmat
4 portioner
600 g torskfilé
0,5 purjolök, finhackad
30 g färsk spenat (ca 3 dl), finhackad
1 dl ost, grovriven
4 msk majonnäs
0,5 tsk salt
svartpeppar efter smak
0,5 purjolök, finhackad
30 g färsk spenat (ca 3 dl), finhackad
1 dl ost, grovriven
4 msk majonnäs
0,5 tsk salt
svartpeppar efter smak
Potatismos
1 kg potatis
2 dl mjölk
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
1 klick smör
1 gnutta socker
Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader.
Skär fisken i portionsbitar och lägg i en ugnssäker form.
Salta och peppra.
Blanda hackad purjo, spenat och ost med majonnäsen
och bred över fisken.
Ställ in i mitten av ugnen cirka 25 minuter tills fisken är klar.
Skala potatisen och skär i bitar
Salta och peppra.
Blanda hackad purjo, spenat och ost med majonnäsen
och bred över fisken.
Ställ in i mitten av ugnen cirka 25 minuter tills fisken är klar.
Skala potatisen och skär i bitar
Koka den mjuk i lättsaltat vatten 10-15 min
Häll av vattnet och pressa potatisen genom purépress eller
mosa med en stöt direkt i kastrullen
Värm mjölken och rör ner i potatisen
Smaksätt med salt, peppar, smör och socker
Rör moset luftigt
Servera potatismoset till fisken.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar