onsdag 24 april 2019

Grillad lax med lime och örter, äppelcoleslaw och mynta- chili- limeyoghurt


En vårlig rätt med fräscha smaker.

 

En hel laxsida är enkel att grilla och trevlig att bjuda på. 
Grilla inte för länge, fisken eftersteks när du lyfter den av grillen.


1 hel laxsida
 


1 st basilika, färsk
Salt och peppar

Skär flera snitt i laxen och stoppa ner limeskivor och örter
Krydda med salt och peppar
Grilla i klotgrill på indirekt värme 15-20 minuter
Indirekt värme innebär att du lägger laxbiten vid sidan om själva glöden
Koka förslagsvis potatis och grilla sparris till laxen 
Rör ihop en yoghurtsås och blanda en äppelcoleslaw

 Grillad sparris

Bryt av den grövre nedre delen på sparrisen
(Kan frysas in och användas till soppa)
Pensla sparrisen med lite olja 
Salta och peppra
Grilla sparrisen med fördel på en grillplåt

Äppelcoleslaw med mynta

2 msk majonnäs
1 dl gräddfil
1 msk vitvinsvinäger
Salt och peppar
3 äpplen, Granny Smith, skurna i strimlor
1 kruka mynta 

Gör så här
Blanda majonnäs och gräddfil 
Smaka av med vinäger, salt och peppar
Vänd ner äpplen och mynta

Yoghurt med chili, mynta och lime

2 dl matyoghurt
0,5 röd chili, finhackad
0,5 grön chili, finhackad
Saften från 1 lime
Några kvistar mynta, hackade
Salt och peppar
Agavesirap

Gör så här
Blanda yoghurt, chili, limesaft och mynta
Smaka av med salt, peppar och agavesirap 

2 kommentarer:

  1. Mer grillad lax, det skriver jag under på! Och vad smart att grilla en hel sida!

    SvaraRadera