Bjud på smulpaj i portionsform med syrliga bär.
Smuldegen får god smak
av rostad kokos och crunch av nötter.
Servera med lättvispad grädde.
4 portioner
ca 6 dl bär, t ex hallon och blåbär
4 msk
havregryn
2 msk
vetemjöl
2
msk
kokosflingor, rostade
2
tsk
strösocker
50 g smör
1 dl hasselnötter, hackade
Gör så här
Sätt ugnen på 225°.
Fördela bären i 4 ugnssäkra portionsformar.
Blanda havregryn, vetemjöl, kokos, nötter och socker.
Fördela smöret i blandningen till en smulig massa.
Strö smuldegen över bären och grädda mitt i ugnen
ca 10 minuter tills de fått fin färg.
Vispa grädde till ett lätt skum tillsammans med lite socker och servera till.
Sätt ugnen på 225°.
Fördela bären i 4 ugnssäkra portionsformar.
Blanda havregryn, vetemjöl, kokos, nötter och socker.
Fördela smöret i blandningen till en smulig massa.
Strö smuldegen över bären och grädda mitt i ugnen
ca 10 minuter tills de fått fin färg.
Vispa grädde till ett lätt skum tillsammans med lite socker och servera till.
Bra idé att göra portions pajer. Här har jag fått kasta sånt som inte går åt eller mata skatorna med de goda. Ser jättegott ut. Kraaam Pia
SvaraRaderaEller hur! Ville göra något gott med bären men inte en hel paj, så då passade de små portionsformarna perfekt. Kram till dig!
Radera