onsdag 17 februari 2021

Tortellini i tomatsås

Att använda färsk tortellini till middag är såå tacksamt. Det är både gott och enkelt och går rysligt snabbt att tillaga. Du hittar fler tortellinirecept att variera med här och här.


Tortellini i tomatsås
4 portioner

1 gul lök
2 vitlöksklyftor
Olja att steka i
2 msk tomatpuré
1 frp krossade tomater, örter, ca 400 g
1-2 dl crème fraiche (alt. grädde)
1 buljongtärning (alt. motsvarande mängd fond/buljongpulver)
4 port tortellini
Salt och peppar

Gör så här
Finhacka löken och vitlöken och fräs mjuka.
Tillsätt tomatpurén och fräs någon minut innan du häller på passerade tomater,
crème fraiche och buljongtärningen.
Låt sjuda medan du kokar pastan.
Smaka av tomatsåsen och blanda den med den kokta pastan.

Har du tid så låt såsen stå och puttra en längre tid för att få maximalt med smak. 

Toppa med ärtskott och parmesan.


 

2 kommentarer:

  1. Jättegott! Tack för recept man glömmer ju bort ibland vad an kan variera sin matsedel med. Kraaam Pia

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, eller hur! Man kör gärna på med de vanliga väl beprövade maträtterna som man vet funkar. Antagligen pga tidsbrist eller ointresse. Men lägger man några minuter i veckan på att planera veckomenyn så går det att få den varierad. Det är iaf min erfarenhet :) Kam!

      Radera