Men nu känns det som läge att återuppta rutinen med att i förväg planera mat, inköpslista och träning. Jag har dock ändrat utformningen på min planering och tagit bort alla mellanmål. Inte för att jag inte anser att man ska äta mellanmål utan för att jag för min del bara äter frukt till mellanmål på vardagarna och på helgerna blir det högst spontant och något som oftast hoppas över, och för att det var rätt tradigt att skriva upp frukt flera gånger i veckan i planeringen ;)
Och likaså med frukostarna på vardagarna, då äter jag oftast gröt och mjölk med antingen smoothie eller ett kokt ägg som tillbehör. Men på helgerna brukar jag variera mig och göra den lite extra festlig och mumsig, så därför har jag slopat frukosten i planeringen på vardagarna men har den med på helgerna så jag inte missar att handla hem lite extra gott till helgens frukostar.
Lunchen på vardagar har jag också tagit bort men tanken är att jag lagar lite extra av middagarna så det även räcker till matlådan dagen efter.
Upplägget i min planering är annars att under de röda länkarna hittar man recepten till maträtterna och i kolumnen Inköp de råvaror och produkter som man kan behöva köpa hem för att laga maträtterna. Jag räknar dock med att de vanligaste basvarorna redan finns hemma.
- Grönsaker: lök (gul, röd, vit), morötter ...
- Mejeri: ägg, smör, mjölk ...
- Konserver, kryddor, oljor, salt, peppar ...
- Torrvaror: ris, pasta, couscous ...
Råvarorna
beräknar jag ska
räcka till att laga 4 portioner av maträtterna och räcka
till matlådor dagen efter, (vi är numera bara två i vårt hushåll). Rätter utan länkar är rätter jag inte lagat
tidigare men planerar att laga och sedan lägga upp här på bloggen.
När
det gäller träningen så försöker jag variera den mellan de
träningsformer som jag under åren insett vara de som jag tycker är
roligast att utföra och den tid som jag tycker är lagom för ett pass.
Jag väljer också vilken dag som passar bäst utifrån grupp-passens
tider (Friskis & Svettis pass som i dessa tider hålls utomhus) och hur veckoplaneringen på jobbet ser ut.
V 19
|
Måndag
|
Inköp
|
Middag
|
Skinkpaj med purjolök och spenat | Färdig pajdeg Skinkspill Purjolök Babyspenat Riven ost 3 dl matlagningsgrädde |
Tisdag
|
Inköp
|
|
Middag
|
Krämig torsk i basilikasås | 400 g torskfilé 3 dl grädde Fiskfond 1 kruka basilika Salladslök |
Träning
|
Simma 45 minuter | |
Onsdag
|
Inköp
|
|
Middag
|
Nudelwok med tofu | Äggnudlar 270 g tofu 300 g Asien wok soya 1 röd paprika 200 g champinjoner 100 g spetskål 100 g böngroddar |
Torsdag
|
Inköp
|
|
Middag
|
Tonfisksoppa med potatis och rotfrukter | 2 b tonfisk Rotfrukter Fiskbuljong |
Träning
|
Cykla 45 minuter | |
Fredag
|
Inköp
|
|
Middag
|
Taco | 500 g blandfärs Tacokrydda Tacoskal Grönsaker Tacotillbehör |
Lördag
|
Inköp
|
|
Frukost
|
Lyxig frukost med rökt lax och fruktsallad | Fröbröd Kallrökt lax Färskost med pepparrot Sugersnaps Lime Frukt |
Middag
|
Köttbullar med potatis och brunsås | 500 g blandfärs Potatis |
Träning
|
Promenad 30 minuter | |
Söndag
|
Inköp
|
|
Frukost
|
Rostat bröd med avokadoröra och kokt ägg | Lantbröd Avokado Ägg |
Middag
|
Torsk med ajvartäcke | 400 g torsk 1 b ajvar relish 2 dl creme fraiche Torkad dragon |
Träning
|
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar